Ce este un VPN?

VPN înseamnă Virtual Private Network, rețea privată virtuală, adică un serviciu care criptează conexiunea dumneavoastră la internet și creează un tunel de securitate (sau un tunel VPN) pentru traficul de date. Acest lucru înseamnă că terții nu vă pot spiona traficul de internet sau adresa IP, fie că este vorba de hackeri, de guvern sau de furnizorul dumneavoastră de servicii de internet.

Ce este un VPN?

VPN utilizează o conexiune proxy securizată și criptată către un server extern, prin care tot traficul de date este filtrat în mod anonim. Acest lucru înseamnă că navigați online în mod anonim și sigur, iar persoanelor din exterior li se pare că navigați din țara în care se află serverul, ceea ce vă permite să accesați site-uri și servicii specifice fiecărei țări.

Cât costă un serviciu VPN?

Costul unui serviciu VPN este redus în comparație cu alte tipuri de servicii de securitate, deoarece este posibil să obțineți un serviciu VPN excelent pentru doar câțiva euro pe lună. Cu toate acestea, există intervale vaste de prețuri și diferite extra-opțiuni, motiv pentru care am creat acest site care compară diferite servicii VPN.

Comparație VPN

Am comparat cele mai bune servicii VPN de pe piață în ceea ce privește prețul, caracteristicile, gama și numărul de dispozitive pe care le puteți înregistra cu un singur abonament. Pentru a fi cel mai bun, un serviciu VPN trebuie să fie ieftin, rapid și sigur. Comparăm doar servicii fiabile, accesibile, bine cunoscute și ușor de utilizat, astfel încât alegerea dumneavoastră să devină una mai ușoară.


Care sunt factorii împotriva cărora vă protejează un VPN?

Confidențialitate și securitate:
Comercianții, companiile, guvernele, trolii de internet, hoții de identitate, hackerii și nu numai doresc informații despre dumneavoastră. O conexiune VPN vă protejează și vă criptează traficul, inclusiv parolele, informațiile bancare, adresele IP și alte informații sensibile.

Evitarea cenzurii:
Școlile, locurile de muncă și țările pot alege să blocheze accesul la anumite site-uri. Un serviciu VPN vă permite să ocoliți aceste restricții.

Evitarea geo-blocajelor:
Unele site-uri vă permit accesul doar dacă vă aflați într-o anumită țară. Un VPN vă permite să vă conectați la site-uri din aproape orice țară doriți.

Descărcarea de fișiere sensibile:
Descărcarea anumitor informații este ilegală, de exemplu, dacă este vorba de materiale protejate prin drepturi de autor. O conexiune VPN maschează ceea ce încărcați sau descărcați de acasă, indiferent dacă este vorba de torrente, conținut pentru adulți sau documente secrete.

Am nevoie de un VPN?

Da, dacă țineți la confidențialitatea și securitatea dumneavoastră atunci când navigați pe internet. Să spunem că scrieți zilnic un jurnal foarte personal, în care sunt adunate cele mai profunde secrete ale dumneavoastră. Cu siguranță nu ați dori ca cineva să îl citească fără permisiunea dumneavoastră. Dispozitivul mobil și laptopul dumneavoastră au chiar mai multe informații despre dumneavoastră și viața personală decât jurnalul, așa că asigurați-vă că nu sunt disponibile pentru toată lumea!

Dacă folosiți în frecvent rețele publice Wi-Fi alături de dispozitivele dumneavoastră mobile, atunci trebuie să știți că traficul dumneavoastră este relativ ușor de monitorizat, inclusiv parolele și alte informații sensibile. Chiar dacă nu aveți nimic de ascuns, este o chestiune de confidențialitate și securitate.

Dacă doriți să vă simțiți mai în siguranță atunci când navigați pe internet, utilizarea unui VPN este recomandată, de preferință în combinație cu un firewall, un program anti-virus bun și o doză sănătoasă de bun simț. Este, de asemenea, cea mai bună modalitate de a accesa conținut specific unei regiuni. De exemplu, dacă doriți să vizionați Netflix din Statele Unite în România sau canale de televiziune străine din străinătate, trebuie doar să vă conectați prin VPN la serverul în cauză.


Cel mai bun serviciu VPN

NordVPN este cel mai bun și cel mai ieftin serviciu disponibil!

NordVPN-logo-293-new

✓ Cel mai bun serviciu de asistență pentru clienți
✓ Cel mai sigur VPN
✓ Mai mult divertisment TV
✓ Mai multe sporturi
✓ Conexiuni rapide
✓ Vă protejează datele

Vezi oferta!Vezi oferta!

VPN plătit sau gratuit?

Există servicii VPN gratuite pe internet care sunt de fapt 100% gratuite, dar acestea sunt întotdeauna limitate în unul sau mai multe moduri. Acest lucru poate însemna restricții zilnice de transfer de date, limite de timp, foarte puține țări pentru navigare, viteze de transfer lente și un fals sentiment de securitate.

În cazul în care un serviciu este gratuit, utilizatorul este adesea produsul, deoarece informațiile despre obiceiurile dumneavoastră de navigare pot fi vândute companiilor de marketing. În plus, multe servicii VPN gratuite sunt blocate de servicii precum Netflix, deoarece foarte mulți oameni le folosesc. De regulă, cel mai ieftin serviciu VPN este întotdeauna mai bun decât unul gratuit.

Cum să aleg un serviciu VPN?

Identificarea serviciului VPN potrivit este simplă, mai ales că tot ceea ce vă recomandăm îndeplinește standardele noastre de servicii de asistență pentru clienți, preț, condiții, nivel de criptare, disponibilitate a serverelor și așa mai departe. Trebuie doar să vă întrebați dacă aveți nevoie:

  • Acces către/de la anumite țări?
  • Acces la un anumit serviciu?
  • Să protejați mai multe dispozitive?
  • Protejarea unui dispozitiv special?
  • Anti-virus încorporat?

 
Acest lucru se datorează faptului că există unele diferențe între VPN-uri. Toate serviciile pe care le recomandăm sunt compatibile cu PC-urile, iOS și Android, dar unele oferă, de asemenea, protecție pentru console, dispozitive de stocare sau alte dispozitive media. În unele cazuri, puteți, de asemenea, să includeți un antivirus împreună cu aplicația VPN pentru o mică reducere.


Este rapidă viteza la internet în momentul folosirii unui sistem VPN?

Un serviciu VPN bun nu afectează viteza de internet, cel puțin nu în mod vizibil. Serverele proxy au o reputație proastă în ceea ce privește viteza de transfer, dar această reputație provine de la serviciile gratuite nesigure. Serviciile pentru care plătiți sunt de obicei rapide și tot ceea ce vă recomandăm este garantat a fi de primă clasă.

De exemplu, serviciile VPN pe care le recomandăm oferă o experiență excelentă pentru a descărca torrente, a vă conecta la rețeaua de la locul de muncă, a face streaming pe Netflix sau a juca jocuri. Rețineți că și unii furnizori de servicii de internet pot restricționa intenționat conexiunile dacă sunt folosite pentru anumite lucruri, dar criptarea acestora va ocoli complet acest lucru.

Pot să navighez cu adevărat în siguranță?

Nu există nicio modalitate de a vă asigura că sunteți 100% protejat online, dar există câteva măsuri simple care vă vor face mult mai sigur decât un navigator obișnuit. Unul dintre principalii pași este să utilizați o rețea privată virtuală pentru a vă conecta la internet.

De asemenea, multe aplicații colectează (mai mult sau mai puțin) informații anonime despre dumneavoastră. Ar trebui să alegeți un serviciu VPN de la o companie care nu stochează și nu divulgă niciodată informațiile dumneavoastră unor terțe părți. Serviciile VPN pe care le recomandăm reduc la minimum riscul de divulgare a adreselor IP, scurgeri de DNS și alte potențiale probleme.

Cum să găsesc cel mai bun VPN?

Aici, la VPN-ROMANIA.ro, bineînțeles! Am înființat acest site pentru a vă ajuta să găsiți serviciul VPN care vi se potrivește cel mai bine. Deoarece recomandăm doar cele mai bune aplicații de pe piață, cu siguranță veți fi mulțumit de orice opțiune veți alege – consultați recenziile noastre pentru mai multe informații despre caracteristicile acestora.

Cum să instalez un VPN?

Instalarea unui VPN este simplă și funcționează în același mod precum instalarea oricărei alte aplicații, așa că nu este nevoie de cunoștințe tehnice. Trebuie doar să alegeți un serviciu VPN recomandat, să vă abonați și să vă înregistrați contul, să descărcați și să instalați aplicația pe dispozitivul dumneavoastră, să alegeți un server și sunteți gata de navigare!

Cel mai bun VPN

1.
NordVPN-logo-293-new

✓ Cel mai bun VPN
✓ Alegerea noastră numărul unu
✓ Cel mai rapid VPN de pe piață

2.
Surfshark-VPN-logo

✓ Alegerea noastră numărul 2!
✓ Raport preț-calitate excelent!

3.
CyberGhost-VPN

✓ Un VPN accesibil!
✓ Excelent pentru dispozitive mobile